onsdag den 18. december 2013


Kunstudstillingen ”Barnets stemme” sætter fokus på udsatte børnGalleri 8240 i Aarhus åbner den 3. januar 2014 kunstudstillingen ”Barnets stemme” med billedkunstner Lene Juhlers smukke malerier.

Kunstudstillingen er optaktsbegivenheden til det velgørenheds release party Foreningen ”Aarhus hjælper” afholder i Bellevuehallen kl. 17.30 samme dag.


Kunstudstillingen ”Barnets stemme” består af 4 installationer, fire store malerier med tilhørende høretelefoner. Installationerne står i et ”mælkebøttelandskab”. På hvert maleri er barnet skildret i en situation som hos gæsten skaber erindringsgenkendelsen. Når gæsten tager hovedtelefoner på høres en stemme, der taler med barnet på maleriet. Kontakten med barnet er opnået.


Projekt ”Barnets stemme” er skabt af to søstre fra Vejle, Billedkunstner Lene Juhler  og Faglig leder Sanne Juhler Hansen. ”Vi vil med kunst, forskning og sociale aktiviteter skabe social forandring. Vi vil holde den offentlige samtale i gang om de mest udsatte børns vilkår, indtil vi som samfund kan se os selv i øjnene”.

Lene Juhler: ”Når barnets lidelse beskrives gennem kunsten, tales der til vores bevidsthed på en anden måde end realismen kan. Vi lukker ikke af og barnet bliver set, hørt og husket. Det skaber handling, på det vi ser.”

Udstillingen støttes af anbefalere. Bl. a Cand. Psych. og Forfatter Rene’e Toft Simonsen : ”Med ”Barnets stemme” har billedkunstneren Lene Juhler og faglig leder Sanne Juhler Hansen sat fokus på de mest udsatte børns vilkår i Danmark. Det kan ikke gøres for tit og her fra www.delebarn.dk hilser vi dette tiltag meget velkomment. Vi håber at deres projekt bliver en stor succes, det fortjener sagen og initiativet ”.


Der er fernisering på kunstudstillingen i Galleri 8240, Rolighedsvej 45, 8240 Risskov, fredag den 3. januar kl. 15.00 til 17.30. ”Barnets stemme” har planlagt en overraskelse til gæsterne.

UDSTILLINGEN kan ses fra d.3/1 til og med søndag d.19/1 
Åbningstider tirsdag til søndag 13 til 17  mandag lukket.

Billedkunstner Lene Juhler og Faglig leder Sanne Juhler Hansen vil være til stede på udstillingen på ferniseringsdagen
Til Journalister:

Sanne Juhler Hansen kan kontaktes for interview om deres livshistorie og arbejdet med ”barnets stemme”


Sanne mob: 21322616